Praktisk info

Praktisk information

Permatotten har en bestyrelse, som primært består af forældre. Lederen sidder med til møderne som sekretær. Bestyrelsen er de ansvarlige for institutionen, de er arbejdsgivere og ledelsen står til ansvar over for bestyrelsen.

Åbningstider

Permatotten har åbent hverdage fra kl. 7-17

Hvornår kan dit barn starte

Da Permatotten er en skovinstitution som er ude året rundt, skal barnet have en alder, så det fylder 18 måneder før vi kommer til vinterhalvåret (1. oktober – 1. april). Derudover skal dit barn kunne gå sikkert ved opstart.

Pris

Prisen for en plads i Permatotten er pr. 1. juni 2022:

3300 kr./måned for vuggestueplads (1-3 år)

1850 kr./måned for en børnehaveplads (3-6 år)

Det koster 300 kr. at skrive sit barn op til en plads i Permatotten

Mad

I Permatotten har man selv madpakker, formiddags- og eftermiddagsfrugt med. Vi har en nul-sukker politik, så vi skal bede jer om ikke at pakke madder med sukkerindhold til jeres børn (inkl. muslibarer). Giv derimod gerne ekstra frugt med, da det kræver lidt ekstra energi at være ude dagen lang.

Vi håber på at kunne lave en madordning i løbet af året, så alle børnene kan spise det samme måltid.

Overtøj

Da vi er ude året rundt, er det vigtigt at jeres barn er klædt på til årstiden. Barnet medbringer hver dag en taske med skiftetøj, en vanddunk, madpakke og evt. bleer.

Derudover skal i i den koldeste periode (Oktober-Marts ca) medbringe ekstra overtøj i form af ekstra flyverdragt el. thermo/regntøj og ekstra støvler, da vi er udendørs uanset vejr.

Sygdom

Ved sygdom må dit barn ikke komme i Permatotten. Dit barn skal blive hjemme 24 timer efter han/hun er feberfri.

Hvis dit barn bliver vaccineret skal de blive hjemme dagen efter han/hun har fået vaccinen.

Overordnet anbefaling:
Maks seks timer om dagen I institutionen

I den ideelle verden mener vi, at institutionen bør være et positivt og meningsgivende supplement til livet sammen med familien, og ikke et sted hvor børnene lever størstedelen af deres vågne timer fra mandag til fredag.

Vi anbefaler maks: seks timer om dagen i institutionen – af flere grunde.

I Permatotten ønsker vi at skabe en bedre nominering, og derfor anbefaler vi, at børnene ikke tilbringer mere end seks timer i institutionen om dagen. Denne anbefaling bygger vi på en overbevisning om, at det er for børnenes bedste, at være sammen med deres forældre og eventuelt søskende mens de stadig er friske og oplagte i løbet af dagen.

Derudover baserer vi vores anbefaling om ikke at have børnene i institutionen mere end seks timer om dagen på en række studier, der har undersøgt den stressbelastning, som det kan være at gå i institution og som peger på, at det at være omgivet af store børneflokke adskilt fra sine forældre mere en seks timer om dagen, kan have betydning for barnets stressniveau.

Vi er bevidste om, at det kan være vanskeligt at efterleve vores anbefalinger, fordi samfundsstrukturen ikke er udformet med udgangspunkt i det lille barns behov for nærhed med sine forældre. Det er dog stadig vores mål, at skabe de bedst mulige rammer om børnenes liv i en institutionskontekst og det er vigtigt for os at understrege institutionens begrænsninger og vigtigheden i at træffe valg i hverdagslivet, som også tilgodeser børnenes behov.

Dette er en anbefaling. Hvis i har behov for at have jeres barn i institution i flere timer ugentligt er der selvfølgelig plads til det.

Kilder:

  • https://www.utdanningsnytt.no/forste-steg/debatt/2017/sma-barn-med-lange-dager-har-et-hoyere-stressniva-i-barnehagen-enn-hjemme/
  • http://www.cell.com/neuron/pdf/S0896-6273(10)00675-6.pdf
  • ‘Transition to Child Care: Associations With Infant-Mother Attachment, Infant Negative Emotion, and Cortisol Elevations’ by Lieselotte Ahnert, Megan R. Gunnar, Michael E. Lamb, and Martina.
  • Children’s elevated cortisol levels at daycare: A review and meta-analysis’ by Harriet J. Vermeer, ,Marinus H. van IJzendoorn.
  • ‘Children’s experience of activities and participation and their subjective well-being in Norwegian early childhood education and care institutions’ by Sandseter, E. B. H., & Seland, M

Nærvær og trivsel

Vikar i dit barns institution

Vi ønsker en stærk normering. De dage vi ved, at vi har fuldt hus sætter vi ofte ekstra vikarer på. for at understøtte en stærkere normering. Hvis du ønsker at være vikar i dit eget barns institution, så lad os høre fra dig.